Tiden rinner iväg

Hejsan igen,

Då var det den tid på året igen där man som vanligt fyller ett år till, detta år stod det 97 i kalendern. Det drar ihop sig lite till 100, och jag tror faktiskt jag kommer få uppleva detta. Jag och mina tre pojkar var inbjudna till min dotter Ann för att fira denna dag och där har vi varit vid många av mina ”jämna” födelsedager som 70, 75, 80 osv, så även i år. Det blev en härlig tillställning med massor av prat och då många inte träffas så ofta pratas det verkligen bland alla. Ann och mitt barnbarn Agnes hade gjort trillingnötter, och Ann hade bakat Ambrosiatårta, Agnes hade bakat chokladrutor och vi fikade och åt och tiden rann iväg. Ann hämtade mig vid ett tiden och sen var jag inte hemma förrän 16.30, lagom för att äta middag. Tiden går verkligen fort oavsett om man gör saker eller inte.
Med mig hem fick jag brända mandlar från Agnes och en burk ryska kyssar som min dotter bakat.

Det blev sen julafton och här på huset åt vi ett härligt julbord, och vi var alla så mätta och nöjda efteråt. Jag tror jag gick upp en hel del i vikt den dagen. På kvällen blev det risgrynsgröt och jag äter den med saftsoppa vilken jag vill rekommendera alla att prova på, det är så mycket godare än med kanel och socker. Jag fick lite besök av mina nära och kära även denna dag, och jag fick bl.a. en STOR marsipangris i present av min dotter som jag nu ligger och äter bit för bit. Dagen blev helt perfekt efter ännu en present, nämligen efter ännu en present i form av en hudkräm som jag använder. Mitt barnbarn Erik kom och även han hade en bra dag, för han hade fått hyra ett litet hus ute på Värmdö som han nu skulle flytta in i. Jag reflekterade lite över att ungdomarna i dag inte har riktigt samma inställning som vi hade på vår tid, utan idag träffar man tydligen gärna sina vänner på kvällen, men för mig är det en dag helt vikt till familjen.
Juldagen kom och vi fick lutfick, å det är så gott, men kryddpepparen måste vara ett tillbehör, det är det som gör det lilla piffiga. Ja ni hör ju jag har inte gjort annat än ätit de sista dagarna.

Förövrigt spelar vi som vanligt bingo här på huset och jag har haft tur de sista gångerna och vunnit fina priser, bl.a. choklad som uppskattades av mitt ena barnbarn.

Nu börjar julen lida mot sitt slut och vi får ladda om inför nyåret.

MVH Irma

 

2 Responses to “Tiden rinner iväg”

 1. Caroline skriver:

  Hej Irma!
  Hoppas du kommit ut på några promenader nu i januari och februari. Det är ju glas-halt ute på trottoarerna, så den som kör dig måste ha broddar.

  Själv sitter jag just nu på biblioteket i Norrtälje och pluggar. Har åkt till mors land så att hon kan ta hand om alla hundarna (har ju två st nu) medans jag pluggar. Hemma i Solna är det som förgjort med pluggandet. Det finns tv, kylskåp, skön soffa osv :)

  Nej, nu tillbaka till studierna. Vet du förresten att nuförtiden finns det ”tysta rum” på biblioteken för det är inte tyst längre på biblioteken. Inte så att folk skriker och sjunger, men man talar i vanlig samtalston osv. Visst är det konstigt?
  Så nu sitter jag i ett litet rum, tack o lov ensam. Man blir ju mer störd tycker jag när man sitter nära i ett litet rum.

  Sköt om dig!
  Kram från Caroline

 2. Caroline skriver:

  Hej Irma!
  Så roligt att träffa dig igen. Du såg så pigg och söt ut. Fylla år klär dig!
  Vi tjattrade på som vanligt. Vi är ju höpplösa. Tur att du har en stor klocka på väggen så vi har chansen att se vart det bär hän ibland.

  Ha det så gott!
  Kram Caroline

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu