Vintertid

Jag börjar med att berätta om söndagen den 18 oktober. Till frukost bjöds vi på nybakade frallor, och härlig stark ost ovanpå. Det är underbart att vakna till detta.

Efter lunchen kom min dotter och barnbarn och hämtade mig och sen bar det av mot Sollentuna centrum, och där handlade vi massor av kläder till mig, det var så kul att komma hem och packa upp kassarna. Det är så sällan man ger sig ut och förnyar garderben med det känders verkligen som det var just det jag gjorde. Kläderna jag köpt är kanske inte av toppenkvalitet, men nästa gång åker jag nog till Bromma Blocks handelsplats och tittar lite i deras affärer.
På eftermiddagen hade alla blivit bjudna på hembakade Rimbobullar, men jag fick äta min lite senare eftersom jag var ute och shoppade, men den var värd att vänta  på för det var en av de godaste bullar jag ätit.

Jag hoppar sen snabbt till dagen den 13 november, och tyvärr en lite tung dag eftersom jag fick gå på min goda vän Birgittas begravning. Både min dotter Ann och mitt barnbarn Agnes följde med mig och jag var så glad åt detta stöd. Begravningen var så vacker och jag blev så glad över att de hade bårtäcke på kistan, eftersom jag inte är så förstjust i att man ser kistan.

Tänk Birgitta har kommit till mig i stort sett varje fredag sen jag flyttade hit till Björkgården och vår vänskap har varat i många år. Vi träffades när jag flyttade in till min förra lägenhet på Anksammsgatan och vi fann varandra snart som grannar. Vi har gjort långa härliga promenader tillsammans på helgerna och jag har verkligen haft en god vän i Birgitta och jag hoppas jag har varit detsamma för henne. Hon kommer vara mycket saknad av mig. Det är nu man inser att man har några år på nacken och tyvärr har jag bara en gammal vän kvar som jag kännt i över 50 år, men man får glädja sig vid alla nya man träffat och fortfarande träffar.

Denna veckan har det här på Björkgården öppnat dels en second hand affär men även en frisersalong är iordninställts för att det ska bli lättare för oss med tillgänglighet. Jag var natrurligtvis snabbt och tittade i affären och jag tom handlade några småsaker, bla en bok . .  jag älskar böcker även om jag idag har svårt att läsa dem.

Nu är det väldigt mörkt utomhus och man får njuta av aktiviteter ihomhus så länge.

Ni som läst mina tidigare inlägg kanske minns att jag berättade om några ungdommar som kom och filmade och intervjuade mig. De har nu sammanställt detta och gjort en film som jag känner mig riktigt nöjd med.
http://www.youtube.com/watch?v=63y1NFSoNdE

Med vänlig hälsning Irma

 

 

4 Responses to “Vintertid”

 1. Inga skriver:

  Trevligt att få läsa din senaste blogg. Nu vill jag gratulera Dig på Din bemärkelsedag
  och hoppas få läsa ännu många bloggar. Julhälsningar från Inga i H:fors.

 2. Caroline skriver:

  Hej kära Irma
  Tänk att din trogna väninna har gått bort. Förstår om det känns tungt för dig.
  Ni brukade ju sitta o tjattra, du utsträckt på sängen och hon sittandes brevid med fötterna på sängkanten. Ni var så söta.

  Stor kram Caroline

 3. Elisabeth skriver:

  Det är alltid roligt att läsa din blogg. Intervjun var trevligt att få se.
  Elisabeth

 4. Jessica skriver:

  Hej Irma.
  Va roligt att du fortfarande skriver.
  Såg även det som dom hade filmat om dig. Fantastiskt roligt!
  Ville bara säga hej.
  Hoppas du mår bra!
  Många kramar Jessica, Mollys mamma.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu