Snart midsommar

Dagarna går fort nu, det är midsommar nästa vecka, och det ser vi fram mot. Det brukar alltid bli lite extra firande här på huset då.

På vår avdelning fick vi för en tid sedan några nya boende, det är nu fullbelagt i alla lägenheter hos oss, och detta gjorde att det började bli lite trångt i köket vid mattiderna. Fler sitter i rullstol nu än förut och det gör att vi hade svårt att få plats, faktiskt har även jag börjat sitta i min rullstol till middagen. Jag tyckte att flytten blev väldigt lyckad för min del, för jag fick fönsterplats och en mycket trevlig dam fick sittplatsen mitt emot mig. Man är nog ganska lättroad, men jag uppskattar mycket att kunna sitta och titta ut på alla människor som passerar utanför, se hur de är klädda och hur vädret verkar vara. Jag har även börjat spana lite på en liten fågel som sitter högt upp i ett av husen på andra sidan gatan. Jag misstänker att den har ett litet bo där, det är i alla fall väldigt roligt att titta på vad den har för sig.

Min dotter var förbi för några dagar sedan, och med sig hade hon den största blombukett jag någonsin fått. Den var verkligen vacker med bl.a. vallmo, aklejor och prästkragar. Den är så tung att man knappt orkar lyfta upp vasen.

Häromdagen var jag nere och handlade lite småsaker i vår närbutik, och bl.a. kunde jag inte motstå att handla svenska jordgubbar och körsbär. De förstnämnda var goda men jag hoppas de riktigt söta kommer snart, men körsbären var otroligt goda, den påsen försvann fort ner i magen. Sommaren erbjuder verkligen många smakupplevelser.

Varma sommarhälsningar från Irma Holm

 

5 Responses to “Snart midsommar”

 1. Margaretha Ingvarsson skriver:

  Hej faster Irma!
  Vad roligt att läsa om alla fina blogginlägg.
  Hoppas allt är bra.

  Kram!
  Margaretha i Kalmar

 2. Caroline skriver:

  Förresten Irma, jag har skapat en epost till dig nu.
  Den heter
  [email protected]

  Lösenordet kan jag inte skriva här, men skickar den till aktivitetsgruppen så kan de hjälpa dig vidare. Vad kul! Nu kan jag skicka bilder!!

  Kram Caroline

 3. Caroline skriver:

  Hej Irma!
  Vad det är roligt att läsa dina rader.
  Tänk att få en sådan enoooorm blomsterbukett!
  Den hade jag velat se!

  Inte visste jag att du var road av fönsterplatsen vid matbordet!
  Förstår precis att du tycker det är skönt att se lite utav den vanliga världen utanför.

  Själv är jag nere i ditt älskade Skåne. Även om det är 1,5 timma från ditt Vinslöv.
  Jag är på Bjärehalvön, utanför Båstad. En litet golfområde där man hela tiden ser det stora havet. Kvälls-solarna är fantastiska.
  Men, jag brukar ju inte klaga på vädret som du vet. Men…hallå sommaren…hallåååå!
  Det är fånigt kallt. Fast, jag måste erkänna att jag tycker det är himla skönt att sitta inomhus
  och kika ut genom de stora panorama fönstren och klappa på jycken.
  Vet inte hur jag skall kunna bifoga bilder här på bloggen.
  Om du skaffar dig en epost-adress så kan jag skicka där.
  Den kan heta tex
  [email protected]
  Be att få hjälp med det. Då kan alla skicka bilder till dig!

  Ser framemot att få träffa dig snart. Du är så upplyftande och rolig att vara med!

  Kram från Caroline

 4. Ingrid skriver:

  Önskar dig Irma en trevlig Midsommar.
  Mvh:Hallandskusten

 5. Inga skriver:

  Tack för dina trevliga bloggar. Ja nu har vi midsommar framför oss igen, men
  hu vad kallt vi har det här. Vi har varit ute på stugan men kom in till stan när det
  blev så ruskigt och då passade jag på att läsa dina två bloggar. Nog tänker vi trotsa
  vädret och åka ut igen i morgon. Önskar dig en trevlig midsommar med hälsningar
  från Inga i H:fors.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu