Vecka 6 och Februari månad

Hej igen,

Nu saknar man verkligen solen, tycker man känner sig alltmer trött.
Måndagen den 3 februari startade upp med kostmöte. Jag var representant för min avdelning och tillsammans med en personal gick vi för att träffa han som sköter ruljansen i köket vi får maten ifrån. Han är verkligen trevlig och vi pratar om vad vi tycker och hur vi upplever maten och efterrätterna. Förra gången vi träffades kom vi med lite förslag på nya rätter som vi provat, och detta togs upp även denna gång, så vissa rätter kommer åter, andra kommer inte tillbaka lika ofta och så kommer några nya rätter upp på menyn. Köket har några rätter som de gör med bravur, bland annat är deras köttbullar mycket bra, lax går alltid hem och deras soppor och såser är riktigt riktigt bra. Mötet blev ganska långt denna gång, men mycket trevligt.
Tisdagen förflöt som vanligt och ett trevligt besök av Mats förgyllde denna dag. På onsdagen var det bingo, och på vinstbordet denna gång fanns det två saker som jag blev förtjust i. Den ena vann jag och det var en perfekt present att ge bort, den andra var en liten fågel som någon annan vann, men som till min förtjusning inte ville ha, utan som sen gav den till mig. Tror jag ska börja samla på små fåglar, de är så söta och jag har nu tre stycken i samlingen redan.
Veckan försvann i all hast och söndagen var här. Jag satt ute och fikade vid TVn länge idag och pratade med en dotter till en av boendena, hon är så otroligt trevlig att det blir svårt att slita sig. Jag höll på att knappt ta mig upp ur soffan så stel hann jag bli, men hjälp finns det ju alltid här som tur är om man behöver en hjälpande hand. Precis efter middagen kom min dotter Ann på besök och vi hann prata någon timma innan hon skyndade vidare ut i mörkret.

Med hopp om lite sol, vänligen Irma

 

3 Responses to “Vecka 6 och Februari månad”

 1. Caroline skriver:

  Hej Irma!
  Saknar dina berättelser. Jag har skrivit till dig här tidigare, men det verkar inte komma fram.

  Har jag berättat att Yoga-Roger även arbetar hos oss på Soltorps äldreboende, där jag är nu?
  Han kommer troget varje vecka. Gruppen är mycket större än på Björkgården.
  Yoga-Roger är bra. Vad som alltid är lika intressant är att se boende som när de kommer
  är oroliga men efter att ha lyssnat till hans röst och övningar, blir lugna.
  Ibland känns det som hans röst och hans närvaro nästan är viktigare än själva rörelserna.
  Vilken lyx att ha få ha honom.
  Om du inte har möjlighet att komma till hans möte, kanske du kan be att han kommer hem till dig och att du får lite privat-undervisning.

  Kram på Dig Irma. Saknar våra samtal och tokerier!

  Caroline

 2. Caroline skriver:

  Hej Irma!
  Träffade kökschefen som du hade möte med häromdagen och berömde honom för en chokladmousse som de gjorde så gott en gång.
  Jag berättade att jag visste att ni haft möte, eftersom jag läst din blogg!
  Han blev förvånad!

  Jag mår bra. Klappar på två katter varje dag som bor på äldreboendet där jag arbetar nu.
  Mysigt

  Må så gott Irma!
  Önskar Caroline

 3. Ingrid skriver:

  Hej,Irma.Vilken tur du har i Bingo.Fåglar är alltid så vackra.Roligt att titta på dem här i trädgården också.Vi matar dem med solrosfrön,hampa,äpplen,kokosnötter.
  Soligt har vi idag.Önskar dig en fin helg.
  Kram:Hallandskusten

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu