Januari månad smög iväg och övergick till Februari

Hej igen,

Det har nu hunnit bli den 20 januari, det har verkligen gått fort så här långt. Denna måndag blev det full fart. Ann tittade som hastigast in, med en något större vattenmelon denna gång, och jag skar genast upp 1/4 av den och började äta. Aktiviteten idag bestod i att vi skulle spela kort, det blev dock inte canasta men vi lärde oss att spela skitgubbe istället, och tiden formligen rann iväg. Jag hann precis vila lite innan middagen och sen spreds det härligt bullbak i korridoren. Ingen av oss blev ledsen över att få detta till kvällsfikat, det tog mig inte många sekunder att äta upp min, för den var verkligen mycket god.
Där jag bor har vi tyvärr fått några tomma rum, så varför inte hyra ut dessa till ungdomar. Det sägs ju vara så stor bostadsbrist så det känns tråkigt när det nu finns rum här att någon annan sitter utan. Jag skulle tycka det var roligt att ha lite ungdommar att samtala med på dagarna.
Veckan flöt sen på som vanligt och så blev det torsdag och det var dags för vår stund med Henrik och få prata om våra gamla filmstjärnor. Jag hade bett om att vi skulle tala om en dam som hette Siv Rud. Siv och jag gick i skolan tillsammans, vi var tom klasskamrater. Siv finns tyvärr inte med oss längre, men det var roligt att få prata om henne en liten stund.
På fredagen kom min dotter Ann och så lilla Molly på besök, tyvärr delades det inte några kramar denna gång, ibland får man ge sig till tåls tills nästa gång och hoppas på fler då istället.
Helgen blev ganska lugn, jag var lite trött och kände mig inte så inspirerad att göra så mycket, men nu ser vi fram mot en ny härlig vecka.

Nya veckan började med att fokusera på punkten i pannan, men idag var det svårt att få till det riktigt bra. Yogan var annars lika rolig som vanligt och med ovanligt mycket prat. På eftermiddagen blev det sen äntligen det där partiet canasta som vi talat om så länge, och det blev inte sämre av att det bjöds på kladdkaka efteråt. Tisdagen den 28/2 kom och jag rullade ner för att deltaga på gymnastik, men tyvärr blev det bara jag så vi kom överens om att skjuta upp övningarna tills nästa gång.
Dagarna gick sen snabbt, och förflöt ungefär som vanligt fram till helgen. Lördagens ljuspunkt blev när min son Lasse ringde och vi hade ett långt trevligt samtal, tänk ibland blir det precis lika roligt som om man hade haft besök. Ett samtal kan verkligen förgylla dagen. Ann min dotter och underbara Agnes mitt barnbarn kom med nybakade ”ryska kyssar” på söndagen. För er som inte vet vad det är så är det maränger med valnötter i, härligt goda kan jag tipsa om.

Glada hälsningar från Irma

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu