Vecka 47 & v48

Hej alla ni som läser min blogg.

På måndagen ringde min dotter Ann och vi hade ett trevligt samtal. Min son Mats kom på tisdagen och sen var det frågesport och gymnastik, så denna tisdag gick ovanligt fort. Tyvärr blev det ingen Bingo på onsdagen så det blev en lite längre dag tätt följd av torsdagen när gymnastiken inte heller blev av. Vår underbara sjuksköterska bjöd istället in till tebjudning på vår lilla avdelning för att jag skulle få träffa en ny dam som flyttat in där.
På helgen kom sen Ann och Agnes och jag blir alltid lika glad över mina besök. Agnes tillsammans med flera andra ”lite” yngre personer har tyckt att jag ska skaffa mig en liten ”padda” . . ja en sån där liten sak man kan skriva på och kommunicera med omvärlden. Den får jag nog suga på lite till :)

Så drog vecka 48 igång med yoga, och jag uppskattar verkligen denna programpunkt fullt ut. Dagen avslutades med löksoppa till middag, en liten favorit hos mig. Tisdagens gymnastik utövades tillsammans med en ballong där vi fick bolla en färgglad sådan mellan oss. Tänk vad lättroad man kan vara ibland.
På onsdagens bingo vann jag en vacker scarves, vilken jag fick många positiva kommentarer till av många här på Björkgården. Jag hade sett denna scarves redan innan Bingon började, så jag blev verkligen glad när jag fick ta den med mig hem också.
Fredagen avslutades med kalvsylta till middag och vi fick sen ”kvällsmys”, och jag åt två små skålar chips, det var verkligen gott med lite salt godis.
Första advent kom med en härlig smörgås till frukost med Västerbottenost på, det var otroligt gott och jag njöt av varje liten tugga. Ann, Agnes, Molly och Erik kom på besök och bättre kan man ju inte fira denna dag. Denna dag fyllde min sonhustru 60 år och jag drog mig till minnes när jag själv fyllde 60. På den tiden bodde jag och min man Tore i Vindslöv och jag var medlem i en kyrkokör. Denna kör ställde mangrannt upp denna morgon och sjöng för mig, bättre kan väl inte en födelsedag börja. På eftermiddagen kom kyrkoherden och fru tillsammans med en annan präst med prästfru för att fira mig, och tänk jag minns än idag en kommentar jag fick av kyrkoherdens fru när hon säger att jag skulle ha passat som prästfru. Ett annat minne jag har av denna dag är att vår dotter Ann hämtade in posten och hade fått sitt en plats till att läsa i Umeå till hemkunskapslärare.
Ja tänk vad man minns.

Hälsningar från Irma

3 Responses to “Vecka 47 & v48”

 1. Inga skriver:

  Hej Irma ! Det har varit så trevligt att få ta del av din blogg och läsa hur bra ni har det där på Björkgården. Så borde det vara överallt. Önskar dig nu en trevlig juletid samt Grattis och många bloggar framledes. Mvh. Inga

 2. Caroline skriver:

  Söta Irma!
  Vad kul det är att du fortsätter troget och skriver din blogg!
  Extra-kul är det att höra om dina minnen.
  Var uppe i söndags, men då stod det en hel drös med folk i olika åldrar utanför din dörr på väg in. Härligt att vara så populär som du. Du är så trevlig att umgås med!

  Allt gott önskas från Caroline

 3. Ingrid skriver:

  Hej,Irma.Vilken tur du hade på Bingon.Roligt att vinna något som man blir så
  glad för.1:a advent var jag på min mammas äldreboende,vi anhöriga var inbjudna
  till kaffe och underhållning,jättetrevligt hade vi,och nu när min mamma(98år)
  äntligen har fått en hörapparat,så roligt att hon hörde och kunde sjunga med i de
  gamla visorna från förr.
  Önskar dig en fin 2:a Advent.
  Mvh:Hallandskusten.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu