Vecka 45 & början på 46

Hejsan,
Sakta men säkert blir det mörkare och mörkare ute.
I slutet av förra veckan (44) var jag och handlade lite smått och gott, ville ha något annat grovt frukostbröd, så jag hittade två olika sorter som jag bestämde mig för att prova. Någon dag ska jag nog köpa någon god ost, jag har länge varit sugen på någon ost med lite mer smak, kanske blir det en liten bit Västgötakloster! Vi spelade ett gott parti Fia med knuff här på avdelningen, vi har ett spel som är modell större, det är riktigt enkelt att flytta pjäserna på ett sådant stort bräde.

På Allahelgons dag tände jag ljus och mindes min kära man Tore, men även andra nära och kära som man mist. Man blir lätt nostalgisk en dag som denna. Ann kom på söndagsbesök och hade med sig underbara lilla Molly, och de hade varit på Skansen och gett bort Mollys napp. Vilket bra påhitt att få barnen att göra sig av med sina kära nappar.

Måndagen kom sen igen och jag fick gå ner till min älskade yoga. Jag tror verkligen på detta, och denna dag när vi hade gjort våra övningar började vi alla att prata, så tiden rann iväg och jag hann bara upp till avdelningen så var det bara att gå och sätta sig till bords för att äta lunch.

Mats kom på tisdagen och vi satt och pratade som vanligt, men det var det enda spännande som hände denna dag.

Onsdagen kom och så även Bingo, denna gång vann jag en påse ostkrokar. Pratade med min son Lasse på telefon och sen var det Gustav Adolf fika i Björkhänget vår aktivitetslokal. Vi var många från vår avdelning där, ja faktiskt bara från vår avdelning så det blev verkligen jättetrevligt.

Vecka 46 började med den aktivitet som jag ser absolut mest fram emot, nämligen yoga. Vi börjar alltid med att sätta oss i Lotusställning, dock inte med benen hopvikta, då de flesta av oss sitter i rullstol när vi går till aktiviteterna.

På tisdagen väntade jag på att min son Mats skulle komma, istället fick jag ett telefonsamtal där han tyvärr meddelade att det var trafikkaos i stan och han hade inte möjlighet att komma pga. detta. Tydligen hade ett godståg spårat ur och det påverkade hela Stockholms trafik. Jag och en till från avdelningen gick ner till aktiviteten för att delta på bowling. Det blev jag och två herrar som kämpade om förstapriset och jag fick nog se mig slagen denna gång, men jag kommer igen till nästa gång, det var nog bara tur denna gång för dem, så jag tänkte ta revange snart.
På eftermiddagen bjöd en av de boende på en helt underbar chokladsmörtårta.

Onsdagen bjöd som vanligt på bingo, och denna gång fyllde jag på mitt förråd av presenter med en duschtvål till herrar. Efter middagen ringde Agnes och pratade en stund, de skulle troligen titta förbi nästa vecka, och det ser jag redan fram mot.

Torsdagen kom och hela förmiddagen gick utan att det hände speciellt mycket. När jag gick ut för att fika med de andra på eftermiddagen dök mitt barnbarn Erik upp och det gjorde hela dagen. Vi satt och pratade om allt möjligt och jag gav honom mina manliga Bingovinster. Innan middagen satt jag en stund och la patients, båda Harpan och Idioten hann jag med. Jag önskar jag kunde minnas fler patienter jag brukade lägga, men där har minnet sviket mig tyvärr.

Jag hoppas ni alla har en härlig helg framför er.
Vänligen Irma

One Response to “Vecka 45 & början på 46”

 1. Caroline skriver:

  Hej Kändis-Irma!
  Nu har du varit i tidningen igen. Kul!
  Alltid lika roligt att läsa om dig.

  Tänkte på det, nu när julen är i antåg. Det skulle vara roligt att höra hur du firade jul när du var barn och hur det var under krigsåren. Kanske skulle du ha lust att berätta för oss?

  Om du tycker att det blir för långt att skriva så kanske du vill samla ihop det så lägger du det under en särskild rubrik ”Julminnen”?

  Hoppas du vill! Det vore kul!
  Hej från Caroline

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu