Vecka 50

Nu nalkas julen med stormsteg. Denna vecka har det varit några stora händelser i världen, dels Nobelfesten men sen även värdens bevakning över Mandela. Men vi börjar väl från början med måndagen . . .
Yogan stod på programmet även denna måndag och tänk att det är både roligt och nyttigt, det är inte så många saker man kan säga det om. Ann, Erik och lilla Molly kom och hälsade på, och den lilla damen pratar så duktigt numera, jag är så imponerad av henne.
Tisdagen bjöd upp till finlunch här på Björkgården, och var inspirerad av Nobelmiddagen. Borden dukades med vita dukar och servetter, vinglas och dubbla bestick, det kändes verkligen högtidligt att sätta sig till bords. Vi serverades först en toast Skagen och de flesta av oss valde att dricka cider till maten. Varmrätten bestod av helstekt fläskkarré, kulpotatis och rödvinsås med lite smak av timjan, och jag tror köket överträffade sig själva genom att prestera det möraste köttet vi någonsin fått. Till efterrätt tackar vi vår aktivitetsgrupp för att de trollat ihop en saffranscheesecake på pepparkaksbotten med hallonsås. Det är synd att man inte kan äta hur mycket som helst, för idag hade jag verkligen velat äta en portion till.
Onsdagen försvann förbi utan större händelser och torsdagen bjöd först på balansgymnastik, sen kom Henrik tillbaka och denna gång talade han om en skådespelerska som hette Hjördis Pettersson
Fredag den 13:e och lucia. Vi fick ett sådant sött luciatåg, det var linnen, tomtar och pepparkakor, och de sjöng så vackert för oss. Vi fick nybakade lussebullar till kaffet.
Helgen kom med ganska tråkigt väder. Lördag och jag fick påfyllning i mina skåp genom att min kontaktperson handlat åt mig. I aktiviteten bjöds det på julpyssel med glögg. På söndagen hade aktivitetstjejerna bjudit in till afternoon tea och jag åt på tok för många scones. Under denna aktivitet började några av oss spåna lite om att det vore trevligt att starta en canastagrupp . Tänk vad roligt det skulle vara om vi kunde träffas och spela lite regelbundet.

3 Responses to “Vecka 50”

 1. Inga skriver:

  Ingas kommentar från vecka 47/48 inväntar granskning

 2. Caroline skriver:

  Grattis Irma på födelsedagen!

  Vad roligt det var att träffas. Du såg som vanligt ut som en fräsch nyponros. Hur lyckas du?
  Du är fantastisk.
  Hej från Caroline

 3. Ingrid skriver:

  Hej,Irma.Det hade säkert varit roligt att börja spela Canasta,själv träffades vi
  fyra stycken på 70-talet och spelade Canasta det var jätteroligt,vi kunde spela
  nästan hela natten lång,men då var man yngre,och orkade vara uppe längre.
  Önskar dig en God-Jul.
  Mvh:Hallandskusten.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu