Vecka 33

Veckan som varit kom att bli ganska händelsefylld. En härlig vecka blev det verkligen. Jag har fått ett par inlägg och jag är så glad att ni tar er tid att läsa om min vardag. En ur personalen är ute och reser i Europa och hon har skickat en liten hälsning från Spanien till mig, det värmer verkligen när människor tar sig tid att skicka några uppmuntrande ord.

Måndagen började med att vara lugn, jag fick besök av min dotter Ann och det är ju alltid lika trevligt.

Tisdagen började med gymnastik och sen kom min son Mats strax efter lunch. På eftermiddagen gick jag och min kontaktperson och handlade i affären nedanför, och idag blev det ganska många saker som följde med mig hem. När vi gick in i affären kom det några små duggstänk, men sen när vi hade betalat och skulle gå ut igen så fullständigt hällregnade det och vi blev tvungna att invänta lite mindre nederbörd. Regnet fullkomligt forsade nedför trottoaren och det blev naturligtvis fler än vi som blev väntade en liten stund. När vi väl begav oss ut igen mötte vi en personal som var på väg till jobbet, och det bästa var att hon hade ett stort paraply som hon kunde dela med sig av, tack Isa.

Onsdagen bjöd på Bingo, och idag vann jag en duschcreme som dock var till det motsatta könet, så det får bli en present till någon. Lilla Molly fyllde idag 3år, GRATTIS lilla underbara Molly.

Torsdagen började med att jag deltog på Balansgymnastik, det gäller att hålla sig i form och ta alla chanser till att motverka för tidigt åldrande!! På eftermiddagen hade vi en man från Studiefrämjandet här igen och han talade om Filmstaden här i Solna, och han är mycket intressant och kunnig, idag blev det mycket prat om filmstjärnor och då framförallt Greta Garbo. Det visades en liten film runt henne som var otroligt bra. Vi var alla mycket nöjda med timmen som hans föredrag pågick, hoppas så att han kommer till oss igen. När vi kom tillbaka till avdelningen var vi några stycken som satte oss i solen på balkongen och åt princesstårta och drack kaffe och för mig som inte riktigt uppskattar denna dryck blev det kall god saft. Inte illa för en helt vanlig torsdag.

Fredagen avvek något från min vanliga rutin då min väninna Birgitta inte hade möjlighet att komma på besök. Dagen började annars med dusch och renbäddning precis som vanligt. Jag har ganska många kuddar i min säng så det är ett litet pyssel att få ihop alla och att de sen kommer på rätt plats, för ingen är den andra riktigt lik. Mirakulöst kommer sen all tvätt tillbaka ren och inlagt i skåpen igen, man har det nog ganska bra i alla fall. En av de andra damerna på avdelningen fyllde år och det blev lite födelsedagsfirande för henne. Jag hann även med att hälsa på nere i vårt aktivetsrum, som idag hade fika med tårta och bullar.
Idag fyllde min son Mats år, stort Grattis Mats. Jag har tänkt på dig hela dagen.

Helgen blev ganska lugn och på lördagen såg jag på Dr Quinn tillsammans med några andra boende här på huset. Övrigt hade helgen sina vanliga rutiner och dagarna passerar fort förbi.

Vi hörs nästa vecka igen.
Hälsningar från IRMA

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu