Torsdagen den 29 augusti – 13

Hej!

Så var det torsdag igen. Veckorna går väldigt fort förbi. Augusti har speciellt varit en månad som jag känt så. Då var det åter igen dags för mig att skriva om veckan som gått.

På torsdag förmiddag så var jag på balansgymnastiken i vanlig ordning. Vi startar alltid med uppvärmning innan gå träningen börjar. Jag kände mig lite risig denna dag så jag avstod från övningen då vi går med hjälp av en barr. En del personer som är med och gymnastiserar är verkligen duktiga på att gå. Efter detta så gjorde vi övningar med en ballong som vi bland annat slår till varandra sittande i en ring. Gymnastiken avslutades med träning för armarna. Det är så skönt att röra på sig lite grann.

Lite senare på eftermiddagen så kom en filmvetare vid namn Henrik på besök till Björkhänget. Han talade om ”gamla” Gösta Ekman. Det var mycket intressant tycker jag. Jag kan berätta att jag en gång har träffat Gösta på NK. Jag tappade nästan ögonen när jag såg honom. Henrik visade även lite snuttar från filmer där Gösta medverkat. Det var så trevligt och efter detta så fikade vi på avdelningen.

I fredags så var jag på Sitt-Yoga med Roger. Vi försöker att andas på ett korrekt sätt och upprepa ett mantra som vi fått. Det är väldigt avslappnande och efteråt så känner man sig uppåt.

Birgitta på besök denna dag. Vi har det alltid så kul ihop.

På lördagen så skulle jag ha gått på en träff som kallas för Spelhörnan men den blev tyvärr inställd. Jag vet inte varför men det var ingen i Björkhänget då jag kom dit.

I söndags så visades det en film som heter Oväntad vänskap. Jag satte mig längst bak som jag alltid brukar göra. Rätt var det var så hörde jag någon viska: – Mamma. Det var min dotter och lilla Molly som kom. Vi gick då upp till mig. Molly var törstig så hon gick ut på avdelningen och bad om ett glas vatten med farmor strax bakom sig. Lite senare så gick vi ut på balkongen och då kom även Agnes på besök. Det var väldigt kul tycker jag, hon är så fin. De skulle så småningom gå hem men vi gick in en stund till mig innan detta.

När de hade gått så frågade en ur personalen om jag ville gå ut, det ville jag. Vi gick upp till filmstaden. Denna dag så var det nämligen filmstadens dag. Det var väldigt mycket folk där. De hade en liten marknad med försäljning av till exempel kläder, barnleksaker och olika maträtter. Det var väldigt roligt. Vi var där en hel timme. När vi kom tillbaka så säger de som arbetar här att min son Jan hade varit här då jag var borta. Det kändes tråkigt att jag missade hans besök.

På måndagen var jag på Sitt-Yoga med Roger igen. Jag tycker att jag mår väldigt bra av denna aktivitet. Jag försöker även göra vissa övningar när jag är själv i min lägenhet.

Efter lunch så var det minnesträning här på avdelningen. Denna aktivitet är som frågesport kan man säga. Något som jag inte kan så bra är sport och modern musik. Annars så kan jag svara på ganska många av frågorna. Det är väldigt kul.

Igår så var jag på kräftskiva nere på uteplatsen. Allt var väldigt vackert ordnat. Det här med att göra saker för ögat är väldigt trevligt. Allt var verkligen jättebra. På tallriken som vi fick så låg det två stycken kräftor, kräftstjärtar, Västerbottens paj, bröd med smör och kryddost. Det var fantastiskt gott. Tyvärr så mådde jag väldigt illa efteråt men jag får skylla mig själv som åt alldeles för mycket. Allt var väldigt lyckat ändå.

Det var allt som jag hade att dela med mig av för denna gång.
Ha det så bra! Hälsar er Irma.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu