Sommarveckorna

Nu har det hunnit bli augusti, och värmen är verkligen här. Jag sitter mycket på balkongen och njuter av både solen och värmen, men även mycket trevligt sällskap som möter en varje dag.
Har både pratat med många på telefon, men även haft många härliga besök från både vänner och släkt. Mina barn är underbara och tänker mycket på sin mor, vilket glädjer mig enormt.
Här kommer några utdrag från veckorna som gått:
Måndagen den 8 juni passade jag på att ringa min kontaktperson, hon var på semester men vi hade kommit överens om att jag skulle ringa, hon var på väg ner till Gekås i Ullared för att göra ”några små” inköp. När det blev eftermiddagen kom jag ut på en härlig promenad, det var så otroligt skönt. Veckan flöt sen på med sedvanlig gymnastik och bingo (denna vecka vann jag en tvål), och sen på fredagen kom min väninna Birgitta.
Så var det helt plötsligt måndag igen och nu stod det 15:e juni i almanackan. Vi hade frågestund och det är alltid lika roligt att få ta fram de kunskaper man har lagrat där uppe. Vi blev bjudna på päronkaka som var underbart god. På onsdagen hade jag flera besök, både av Ann, Agnes men även Mats kom, alltså både barn och barnbarn. Oh jag älskar verkligen när de kommer och hälsar på mig. På torsdagen hade vi frågesport igen. Tyvärr blir dagar ibland inte alls vad man planerat, utan jag trillade omkull och fick ta en tur till Karolinska sjukhuset med ambulans och kom sen hem med 17 stygn i benet. Det var den eftermiddagen, så himla onödigt och tråkigt. Fredagen kom och idag spelade vi bingo, sen var det mycket tid på balkongen under helgen, tänk vad skulle man göra utan den?!
Idag var det inte alls skönt när de la om mitt sår, inte skönt alls. Lite plåster på såret fick jag när Jan kom och hälsade på. Tisdagen kom både Mats och Ann, så tre barn på två dagar, det är lycka det. Torsdagen bjöd på frågesport ute på balkonen, det var riktigt roligt. Än hänger man med i både med svarstid och rätta svar så jag känner mig mycket nöjd med mig själv. På fredagen blev jag riktigt bortskämd igen med besök, först kom underbara Birgitta, sen tittade både min dotter Ann in och med sig hade hon lilla underbara Molly. Lördagen bjöd på mycket sällskap ute på balkongen, det är tur att den är stor och att vi alla får plats. Söndagen bjöd på en lång film, jag satt uppe mer än tre timmar och det gick riktigt bra.
Måndagen den 29 juni kom både Ann och Ola på besök, och sen flöt veckan på med gymnastik och bingo. Min ena son fyllde 77 år så jag ringde och gratulerade och pratade en stund. Fredagen tog jag en tur ut med rullstolen och med lite hjälp av personal rullade jag ner till hårfrisörskan och fick håret klippt. Under helgen kom min kontaktperson tillbaka och det känns bra att ha henne på plats igen! Lördagen bjöd på riktig värme, det var över 30 grader på balkongen. Vi hade sång och musik på avdelningen på eftermiddagen, vi hade ett par som kom och spelade och sjöng för oss, det var mycket underhållande. Vi var många som hade tagit plats för att lyssna och sjunga med en stund. Söndagen bjöd på äppelkaka och vaniljsås på balkonen tillsammans med många av de andra som bor här på min avdelning, en mycket härlig eftermiddag.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu