Vecka 25

Sommaren är här och senaste veckan (v25) har jag verkligen blivit bortskämd med besök, nästan varje dag har någon tittat förbi, och en underbar midsommarblomma fick jag med. Oftast går vi ut på vår fina balkong och sitter, det gör dock att inte kommer längre utan balkongen blir min utevistelse, men att sitta på balkongen är verkligen skönt och rogivande.
I tidningen Metro stod det idag om en dam som var så ensam och hade svårt att gå ut pga rädsla, och jag måste verkligen säga att jag är så lyckligt lottad med att få så mycket besök. Det är så härligt att ens barn tittar förbi då och då, trots allt är de ju alltid ens barn, oavsett vilken ålder de uppnått. Som förälder vill man ju alltid vara delaktig i deras liv och jag älskar att höra deras berättelser och funderingar över livet. Jag har ju dessutom barnbarn som jag får höra om och som även kommer på besök. Tänk vad underbart det är att kunna skratta tillsammans med sina familjemedlemmar.

Senaste tiden har maten varit riktigt bra, idag tex fick vi kåldolmar, vilken underbar rätt det är. Jag tycker att det är bra mat här och oftast är alla verkligen mätta och nöjda efter måltiderna.

Här på Björkgården där jag bor hade vi stort midsommarfirande dagen innan midsommarafton. Det bjöds på levande musik och härligt väder tillsammans med personal och andra boende. Vi fick jordgubbstårta och vår härliga personal hade gjort en speciell tårtbit till mig utan grädde, tänk vilken tacksamhet man kan känna för denna omtanke. En annan sak att vara tacksam för är att min dotter Ann kom förbi och följde med och firade midsommar tillsammans med mig.
På midsommarafton serverades härlig lunch med sill och nubbe och på eftermiddagen var det jordgubbar och glass, och tårta om man orkade.

Ibland blir man påmind om tider från förr, som i söndags när en av mina grannar här fyllde år och dottern kom med en otroligt god frukttårta. Vi började samtala om vad hon arbetade med och det visade sig att hon liksom jag jobbade som läkarsekreterare. Man lever ju mycket på sina minnen nuförtiden, och att få prata med någon om dem är så givande.

Dagarna går fort och det går inte en dag utan att jag är tacksam för den underbara personal som finns här på Björkgården, alla är så trevliga och jag känner verkligen att de bryr sig.
Jag har det nog ganska bra!

Hoppas ni alla har en härlig sommar framför er
MVH Irma

One Response to “Vecka 25”

 1. Ingrid skriver:

  Hej,Irma.Nu så är vi inne i Juli månad,som tiden rusar iväg.
  Låter trevligt att dina nära o kära besöker dig.Jag har varit uppe
  och hälsat på min mamma(98 år) i tre dagar.Vi hade fina dagar tillsammans
  var ute på restaurang och åt en god middag.En dag så gick jag själv ner till gågatan och handlade en ny frottemorgonrock åt min mamma,och lite
  andra inköp också.Som jag skrev till dig så har min mamma ansökt om ett
  äldreboende så nu är det till att vänta på besked,men möjligtvis tar det
  sin tid som mycket annat.Min mamma kommer till oss några veckor i juli månad,så det blir trevligt för henne och oss.
  Ja,det verkar som du bor på ett mycket trevligt äldreboende.
  Önskar dig en fin sommar.
  Mvh:Hallandskusten.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu