Torsdagen den 3 januari

Hej!

På grund av ledigheter och sjukdomar så var det nu ett tag sedan jag skrev i bloggen. Nu när det nya året har börjat så kommer jag att fortsätta skriva som vanligt. Jag vill också passa på att önska alla läsare av bloggen en god fortsättning.

Jag tänkte börja med att blicka tillbaka och berätta lite om julhelgen och fortsätter sedan som vanligt att berätta om veckan som gått.

Innan jul så var Ann, Erik och Agnes på julmarknad i Berlin. De kom och hälsade på mig på julafton och berättade hur de hade haft det. De var så roligt att de kom allihop tillsammans. Jan och Mats var också besök under juldagarna, trevligt.

Jag kan också berätta att vi nu har tittat klart på serien Svenska hjärtan. Det känns lite tråkigt att den är slut nu för det är en riktigt bra serie. Vi kommer börja se på serien Herrskap och tjänstefolk inom en snar framtid. Det ska bli roligt.

I fredags så var jag ner till aktivitetsrummet och vi blev bjudna på pepparkakor med ost och glögg. I samband med detta så fick vi se en liten filmsnutt. Det var väldigt trevligt.

På lördagen så kom Ann och Ola hit på besök, det är alltid uppskattat. En person ur personalen kom in till mig i samband med besöket. Hon ville att jag skulle vara med och bestämma vilken mat som de ska beställa till avdelningen. Det är alltid roligt att få vara med att bestämma detta tycker jag.

Dagen efter så ringde Ann och vi hade en trevlig pratstund. Annars så hände det ingenting särskilt denna dag.

I måndags så var jag på nyårsfirande nere i Björkhänget. Personalen är så duktig med att arrangera tillställningar. De hade verkligen gjort fint. Kul!

På tisdagen så hade jag fullt sjå med att ringa runt och önska alla nära och kära ett gott nytt år. Det är så roligt att få reda på vad folk har gjort. Ann ringde till mig den dagen, alltid lika trevligt.

Igår så kom Ann och hämtade mig och vi åkte till Solna centrum. Ola körde oss i sin bil, den är rymlig och bra. Det var väldigt mycket folk i centrumet. Det kändes lite ovant att se så mycket folk. Jag var bland annat på Apoteket. Tyvärr så fanns det inget recept utskrivet på en av mina mediciner och det kändes verkligen tråkigt. Efter detta så gick vi vidare och jag köpte lite saker på rean. Jag hade gärna varit i centrumet lite längre än vi var men jag orkar tyvärr inte det. Det var väldigt roligt att få komma iväg från mitt hem någon timme.

Idag, torsdag, så ska jag på gymnastik som vanligt och det ska bli skönt.

Det var allt från mig för denna gång.

Hälsar er Irma

3 Responses to “Torsdagen den 3 januari”

  1. Eira Koski skriver:

    Heisan Irma jag läste i Helsingin sanomat om att du skriver blogg så jag tänkte berätta att jag bor i Finland ock talar svenska mitt modersmål är svenska men min man är finktalande jag är 81 år ock har rätt så bra konditionock är glad att jag har lärt mej att använda datorn.
    Med vänlig hälsning
    Eira från Esbo Finland.

  2. Birgitta skriver:

    Jag läste i Hemmets Journal om dig och din blogg och blev naturligtvis nyfiken. Vilken trevlig blogg!
    Jag tycker också att Svenska Hjärtan var en bra serie. Sånt man vill se mer av. Hem till gården har jag tyvärr aldrig sett.
    När jag läser vad du skrivit, så börjar jag längta tillbaka till ett arbete jag hade för ca tio år sen. Jag arbetade på ett äldreboende, daglig verksamhet. Till oss kom några pensionärer som inte bodde på äldreboendet och de åt frukost, lunch och fikade på eftermiddagen hos oss. Vi hade som uppgift att erbjuda trevlig sysselsättning för alla på äldreboendet. Det var allt från att väva, läsa, ha frågesport, gymnastik och bingo till att ordna med underhållning av olika slag och göra utflykter. Det var ett arbete som jag trivdes mycket bra med, det var så roligt. Men tyvärr var det bara ett vikariat. Ska jag någon gång mer söka ett nytt arbete, så ska det vara något liknande.
    Jag ser fram emot att börja följa din blogg.
    Med vänlig hälsning
    Birgitta

  3. Yvonne Svensson skriver:

    Hejsan Irma !
    Så trevligt att läsa din blogg. Det är första gången jag ”tittar in.”
    Håller med om att Svenska Hjärtan var bra. Jag har börjat se Hem till gården ibland som inte heller är så dum serie nu när jag är sjukskriven då jag fått en ny knäled. Läser vidare att ni ätit pepparkakor med ost. Nog låter kombinationen mögelost och pepparkakor lite märklig men det är inte så dumt har jag upptäckt.
    Önskar en god fortsättning på det nya året!
    Kram från Yvonne i Visby

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu