Fredagen den 7 december

Jag börjar med att berätta att jag fick besök av min väninna Birgitta fredagen den 30 november. Vi hade mycket att prata om bland annat om huset som jag har bott i tidigare.

På lördagen ringde jag och gratulerade min sonhustru för det var hennes födelsedag. På eftermiddagen hämtade jag julkorten som jag gjort med hjälp av Inna. Det blev mycket trevliga kort!

I söndags, första advent, kom min dotter Ann på besök. Vi fikade med glögg och pepparkakor. Hon berättade att Agnes är i Hongkong och Erik i Marocko. Det låter så spännande och jag unnar dem att resa och se världen.

På måndagen blev det promenad till röda korsets affär, Kupan, för att handla en blus och lite småsaker. Den dagen var det -13 grader så jag hoppas att andra som gick ut var mer välklädd än jag.

I tisdags så var jag på gymnastiken och så kom min son Mats på besök på eftermiddagen. Min sonhustru, Barbro, hade namnsdag men jag glömde att ringa och gratulera henne, vilket jag är ledsen över.

På onsdagen så var jag på bingo och jag vann en godispåse. Jag var väldigt tacksam över att inte behöva gå ut den dagen då det var snöstorm ute. Jag hörde på radion att det var en klass 2 varning. Stackars alla er som var tvungna att ta er ut.

I torsdags blev gymnastiken inställd.
Det var mycket snö ute denna dag och lite plogat på trottoarerna. Jag blir faktiskt lite besviken på Solna stad.

På fredagen var det Yoga på förmiddagen och så var jag hos frissan på eftermiddagen som ligger på Hallen. De hade basar där och jag köpte ett par långkalsonger så nu slipper jag förhoppningsvis frysa när jag går ut.

Det var allt jag hade att berätta om för denna gång.

Hälsar er Irma

10 Responses to “Fredagen den 7 december”

  1. Kicki skriver:

    Hej Irma!

    Åh vad inspirerande det var att läsa om dig i Hemmets Journal! Jag tycker att det är fantastiskt att du vill dela med dig av dina tankar och ditt liv, och tycker att det är väldigt fint att du har Johan till din hjälp. Och jag förstår precis vad du menar med ”att blogga får mig att glömma allt annat”!

    När jag läste om dig kom jag att tänka på en annan fantastisk dam, Alice Herz-Sommer, som har levt länge, över 100 år faktiskt, och hon är också väldigt inspirerande. Kanske kan den här intervjun vara något för en av era Youtube-träffar (men det finns bara på engelska):

    http://www.youtube.com/watch?v=_Gd02AyjIiU

    Och här spelar Alice:

    http://www.youtube.com/watch?v=ZGkUWrt2RFw

    Jag önskar dig god hälsa och allt det bästa som livet har att ge!

    Med värme,

    Kicki

  2. "Lotta" skriver:

    Hej!
    Hittade din blogg idag, då jag läste om dig på Hemmets Journals hemsida.
    Nu kommer jag läsa här.
    Hur härligt som helst att du bloggar!!
    Ha det BRA!

  3. Annie skriver:

    Hej Irma!

    Jag läste också om dig på Hemmets Journals hemmsida. Jag blev naturligtvis nyfiken och var tvungen att titta in till din blogg. Härligt att du bloggar tycker jag. Äntligen en person med lång livserfarenhet som kan jämföra nu och då. Jag läser gärna om sånt som du har varit med om tidigare i ditt liv, om du vill dela med dig förstås. Varma hälsningar.

  4. Corina skriver:

    Hej !
    Läste om dig och ditt bloggande i Hemmets Journal och naturligtvis måste jag ju göra ett besök på din blogg. En väldigt trevlig läsning måste jag säga. Arbetar själv på ett särskilt boende i Umeå och träffar mest de äldre som är multisjuka.Därför är det så himla härligt att bli påmind om att det finns äldre som hänger med också ! God fortsättning på 2013 måste jag ju önska också !
    Kram !

    Mvh Corina Selberg

  5. Ann-Christin skriver:

    Gratulerar på Födelsedagen !

    M.v.h

    Ann-Christin

  6. Lillemor Nilsson skriver:

    Hej Irma, läser din blogg regelbundet och vill nu gärna önska dig en riktigt GOD JUL. Hoppas du får en trevlig julhelg med dina nära och kära!!
    Jag tycker du är toppen som alltid försöker se det positiva i varje sammanhang och inte hänger upp dig på tråkiga detaljer. Hoppas verkligen att jag kan bli som du på äldre dagar. Varma julhälsningar

  7. Halloj! skriver:

    Du är så härlig Irma :) du verkar vara så glad och positiv trots din ålder! Du är nog en av de häftigaste personerna i sverige :-) ha det bra! Kram från: en elvaårig tjej :)

  8. Melisa skriver:

    Hej Irma!

    Jag tycker du är hur häftig som helst! Jag jobbar på ett boende för äldre där vi arbetar mycket med It och vardagsteknik. Besök gärna våran blogg: http://www.sandelskahuset.wordpress.com. Jag kommer definitivt att följa din:)

    //Melisa

  9. Yvonne skriver:

    Hej irma. Vad härligt att du bloggar från ditt boende. Trivs du där, hur mår du?

  10. Kerstin skriver:

    Hej Irma !!
    Nu först har jag hittat till din blogg och blev så sprudlande glad över att du skriver från ditt hem på äldreboende. Jag har skrivit om att den finns i mitt nyhetsbrev så nu hoppas jag du får fler som tittar in hos dej !! Du är såå viktig, jag ska ju själv flytta in på något så småningom. Din ålder är ju mycket aktningsvärd, undrar när du fyller år. Vill skicka en blomma !! Det borde alla göra som ser din blogg!
    Stor varm kram
    Kerstin Lundström

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu