Vecka 39 – Nu är verkligen hösten här.

Nu känns det att hösten kommer, det är inte lika trevligt på balkongen längre, utan nu samlas vi ute i vårt samlingsrum istället. Jag är så glad att jag har börjat orka vara uppe mer och mer, och slippa känna att man sitter ensam inne på sitt rum.

Veckan började med att vi hade frågestund, och jag är ju som ni vet barnsligt förtjust i detta. Senare på dagen kom min dotter Ann på besök, hon var duktig och trampade hit på sin cykel. Bra med lite motion och dessutom frisk luft.
Den 24 september blev en mycket rolig dag. Först kom min son Mats på sitt tisdagsbesök och sen när han gick mötte han i dörren min gamla väninna sen 55 år, Marianne. Hon hade med sig magnifika astrar, stora och färggranna. Vi har varit varandras sällskap på många resor och vi har otaliga gånger sagt till varandra att man kan helt enkelt inte ha en bättre reskamrat. Marianne är 93 år, och tro det eller ej men hon körde bil hit. Ohhh vilken dag!! Dagen avslutades med att en av mina grannar kom tillbaka från sjukhuset, och det är en person som är väldigt trevlig att umgås med så det var härligt att återse honom igen.
När onsdagen kom ställdes tyvärr dagens frågesport in pga. sjukdom, det verkar som om det börjar gå förkylningar igen. Tröst blev att det bakades äppelkaka och till det serverades kall god vaniljsås.
På torsdagen kom Henrik från Studiefrämjandet och fortsatte att tala om den Svenska filmens värld. Det är oerhört intressant och roligt att bli påmind om det som varit, man förtränger så mycket, men med lite påminnelse så kommer det upp till ytan igen.
Under fredagen var det fortsatt sjukt i aktivitetsgruppen så det blev en lugn dag. Birgitta kom som tur var på besök och vi satt och samtalade om ditten och datten.
Vi hade turen att få ha musikunderhållning på vårt våningsplan när Johan och Angie kom och sjöng och spelade på lördagseftermiddagen. Det är ett oerhört lättsamt par och de sprider så mycket glädje runt sig. När söndagen kom dök Mats och hans fru upp och de spred precis lika mycket glädje omkring sig, det är så roligt att bli smittad av just glädje. De hade med sin lite tidningar så jag håller mig sysselsatt ett tag framöver.

One Response to “Vecka 39 – Nu är verkligen hösten här.”

 1. Ingrid skriver:

  Hej,Irma.Jag tycker om hösten,de fina färgerna i naturen särskilt när
  solen visar sig,som den gjort här ganska mycket.Trevligt med goda vänner,
  när de kommer på besök.Så bra att du känner dig bättre.
  Önskar dig en fin höstvecka.
  Mvh:Hallandskusten.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu