Vecka 38

Denna vecka har inte varit så rolig, det blev mycket tid i sängen, vilket inte alls känns inspirerande.

Tisdag började ganska bra, kände mig lite piggare och eftersom min kontaktperson jobbade tyckte jag att jag skulle passa på att ta den där duschen som jag ofrivilligt fått skjuta upp. Sagt och gjort så tog jag mig in till badrummet och allt gick mycket bra, men så började det göra lite för ont igen och vi fick skynda tillbaka till sängen. Resten av dagen fick jag ligga där igen och titta i taket och fundera ut lösningar på världens alla problem. Det mest jobbiga med att det är så svårt att gå till toaletten själv, och att inte få ha det privatlivet känns lite motigt. Dock läker ju tiden alla sår sägs det, så förhoppningsvis är jag snart tillbaka till mitt gamla jag igen.

Onsdag, och idag känns det lite bättre faktiskt. Halleluja för tabletter! Måste tacka min kontaktperson för snabb utryckning för att jag skulle få den hjälpen. Det gick bra att gå ut till både lunch och middag och äta tillsammans med de andra, bara att slippa ligga och äta är ju ett klart lyft. Ringde min dotter Ann och hade ett trevligt samtal som gjorde mig lite gladare.

Torsdagen kom med besök av min son Lasse, det är härligt med barn, de behövs verkligen och jag är mycket lyckligt lottad med fina sådana.
Idag fredag kom Birgitta tidigt på förmiddagen och vi tog oss till balkongen och satte oss en stund i en härlig höstsol och njöt, för att sen avsluta vårt samtal inne hos mig. Det är så härligt med Birgitta, om vi inte hörs innan så dyker hon alltid upp varje fredag i ur och skur. Det är en sann väninna det.

Så kom helgen och lördagen blev lugn för jag kände mig ganska trött. Vi fick en härlig blomkålsgratäng på kvällen, tyvärr orkar man inte äta så mycket, även om man ibland gärna skulle vilja ta en portion till. Jag dricker alltid ett glas tranbärsjuice till maten, och jag tycker det är en riktigt bra måltidsdryck, sägs vara nyttigt också. Sista dagen i veckan blev ganska trevlig, vi fick rimmad lax och stuvad potatis till lunch och på eftermiddagen fikade vi gott av en hembakad kaka.

3 Responses to “Vecka 38”

 1. Inga skriver:

  Hej Irma. Tråkigt att höra att den fina sommaren fick ett litet
  snopet slut för Dig. Det räcker inte att man bara åldras det kommer även
  ålderstillägg med allt som därtill hör. Hoppas Du börjar bli bättre igen.

  Efter en skön sommar fick vi redan kännedom om att den kalla årstiden
  står för dörren.Till all lycka lovas lite varmare väder igen.
  För oss börjar stuglivet vara över. Nu kommer vi bara dagtid att åka ut.
  Hälsningar från Inga i H:fors.

 2. Ingrid skriver:

  Hej,igen Irma.Det har varit svårt att kommentera hos dig.Mina
  kommentarer har ej kommit fram.Men nu ser jag att det går igen.
  Ja det är skönt med att ha en fin vän.Vi var i helgen och hälsade på min
  bästa vän sedan barndomen.Vi har hjälpt min mamma(98år) för 4veckor sedan
  att flytta in på ett äldreboende,bara 1 mil härifrån,jag blev så glad
  att hon kommit närmare mig.Hon bodde nämnligen 30 mil härifrån förut.
  Och min mamma stortrivs,är så nöjd med personalen och sin omvårdnad.
  Mvh:Hallandskusten.(Ingrid)

 3. Ingrid skriver:

  Hej,Irma test om jag kommer fram med mitt inlägg.
  Mvh:Ingrid

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu